De Loire op, in een boot of kano

 

Beleef de Loire, net als de vroegere bewoners, vanaf het water. Bedwing, met een rondvaart in een traditionele boot of met een kano, de rivier en zijn zijrivieren !

Zo kunt u de emblematische steden en prachtige Loirekastelen verkennen, de zandige oevers en ongetemde eilandjes, en de dieren en plantensoorten van de Loirevallei. Reizen op de rivier is een mooie manier om het natuurschoon van de laatste wilde rivier van Europa te ontdekken...
 

De Loire op een rondvaartboot of een traditionele boot

 
Tem de Loire, aanschouw z’n stromingen, eilandjes en zandige oevers, ga eropuit met een tochtje op het water ! Er is geen betere manier om het kloppend hart van het rivierleven, met z’n wisselende landschap, te ervaren.

U hoeft alleen het vaartuig te kiezen : een ouderwetse, traditionele platbodem of een rondvaartboot.

Beide lenen zich uitstekend voor een riviertochtje in het gezelschap van een gids die u, als expert, meeneemt op ontdekkingstocht naar de bossen op aangeslibd land en zandige oevers waar bevers en sterns leven..
 

Kano of kayak,  ideale partners om de Loire en zijn zijrivieren te verkennen

 
Een kano of kayak is uitermate geschikt om de Loire, zijn zijrivieren en andere wateren te verkennen. Er zijn talloze verhuurders gevestigd in watersportcentra.

Het is zo mogelijk om, op milieuvriendelijk en geluidloze manier, de kleine dieren die hier leven te benaderen en tussenstops te maken op de onbewoonde eilandjes van de Loire. De mogelijkheid te bivakkeren op de Loire, of in alle rust onder een treurwilg te picknicken, op de oevers van de rivier, de Indre, de Cher, de Vienne, de Maine, de Erdre en de Sèvre Nantaise...

Het Regionale Natuurpark Loire-Anjou-Touraine heeft een aanbod van 9 waterroutes met een thema van 10 tot 22 km in lengte. Ontdek zo het leven van bevers, hempteelt, het tuffeau kalksteen of de vogels van de Loire.  Op de waterroutes komt u steden en dorpen als Tours, Montsoreau, Candes-Saint-Martin, Saumur, île Bouchard en Chinon tegen.

Het is eveneens een geweldige manier om de Loirekastelen te bewonderen, vaar onder de bogen van Chenonceau in het water van de Cher, of dobber op het water aan de voet van Montsoreau.