De Loirestreek vanuit de lucht

Een vlucht boven de Loirevallei, aan boord van een luchtballon, een helicopter of een zweefvliegtuigje, beloofd adembenemende landschappen. Vanuit de hoogte ziet u hoe de Loire zich verbreed, de zandige oevers, en wijngaarden zover het oog reikt. Vlieg over de prachtige Loire kastelen en dorpjes !
 

Een luchtballonvaart boven de Loire en z’n châteaux


Vlieg over de Loirevallei, in de gondel van een gigantische luchtballon ! Vanuit een luchtballon ontdekt u de Loire van hoogte (rond de 500 m) en van vlakboven de koninklijke rivier.

Gedurende ongeveer een uur vliegt u boven de emblematische steden en châteaux van de Loirevallei, zoals bijvoorbeeld het Château van Chenonceau of dat van Montsoreau, of de toren van Oudon. Bewonder ook de wijnrankpercelen van Touraine en Saumur en de heuvels aan de Loire

Een onvergetelijke ervaring, versterkt door de pracht van het ochtendlicht of het licht van de vroege avond, de enige tijden dat luchtballonnen mogen vliegen.

   

Vlieg over de Loirestreek in een helicopter, een ULM of maak een parachutesprong


Nog spannender in de lucht kan ook, kies dan voor een zweefvliegtuig !

Wist u dat Leonardo da Vinci, die de laatste jaren van zijn leven in Amboise op het Château du Clos Lucé,  doorbracht, zo’n beetje de uitvinder van de helicopter was ? Stap zijn uitvinding in en doe hem eer aan door op deze manier het Loire-landschap in al z’n facetten te ontdekken.

Of probeer, voor de echte waaghalsen, een sensationele parachutesprong of een vlucht in een ULM (ultralicht vliegtuig) !

Als dat niets voor u is kunt u ook gewoon de Loirevallei vanaf een van de talloze uitkijkpunten bewonderen.

Vlieg over de Loire met de erkende providers van de Loirevallei